Hoved Enheter Hvordan måles en TV for å bestemme skjermstørrelsen

Hvordan måles en TV for å bestemme skjermstørrelsen



Tenk deg om du brukte måneder på å søke etter en kvalitets-TV til hjemmeunderholdningsrommet ditt. Du kjøper endelig TV-en du vil ha til en pris du har råd til. Når den er installert, er du skuffet. Det ser ut til å være malplassert i rommet. Dette kan skje fordi du ikke visste hvordan skjermstørrelsen korrelerer med faktisk TV-størrelse.

Hvordan måles en TV for å bestemme skjermstørrelsen

Det er en prosess for å måle skjermstørrelsen på en TV. Les videre for å finne ut mer om hvordan TV-er måles slik at du kan velge riktig størrelse for en plass.

Hvordan måle en TV-skjerm?

Balanse er avgjørende når du vurderer å plassere en TV i et rom. Ikke la deg friste til å kjøpe den største TV-en hvis rommet er lite. På samme måte er det ikke en god idé å spare penger ved å skaffe en bitteliten TV til et stort rom. De primære retningslinjene for TV-størrelse for vanlige medierom er:

  • 60 til 90 tommer for hjemmekino
  • 50 til 64 tommer for store stuer eller familierom
  • 33 til 49 tommer for mellomstore stuer eller større soverom
  • 32 tommer eller mindre for gjennomsnittlige soverom
  • 32 tommer eller mindre i kjøkken, sovesaler og små leiligheter

Selv om disse er foreslåtte retningslinjer, er det endelige valget for skjermstørrelsen helt opp til deg. Hvis du liker å se filmer på skjermer som er større enn naturlig, ikke nøl med å kjøpe den største TV-en du har råd til. Det som er viktig er at du vet hvordan du måler en TV-skjerm riktig før du kjøper TV-en for å passe inn i rommet.

Det er tre nøkkelfaktorer du trenger å vite for å ta TV-skjermmålinger. De er:

  • Den synlige skjermstørrelsen
  • Rammen dimensjoner eller ramme
  • Størrelsen på plassen der TV-en skal plasseres

Alle skjermstørrelser er oppgitt i tommer. Tallene representerer diagonalmålet fra øvre venstre til nedre høyre hjørne. Du bør måle skjermen diagonalt for å få riktig størrelse. TV-skjermer ble opprinnelig målt diagonalt fordi:

  • De hadde runde bilderør som projiserte skjermbilder.
  • Skjermen kunne ikke være større enn det sirkulære røret.
  • Måling av røret ga målingen av skjermen.

Å uttrykke størrelsen på en TV-skjerm på denne måten er fortsatt en standardisert praksis. Imidlertid er ikke all den annonserte skjermstørrelsen synlig siden en liten del av skjermen er dekket av en ramme eller ramme. Butikkannonser inkluderer imidlertid rammen i de diagonale målene på TV-skjermen.

Den delen av skjermen der du faktisk ser bildet er litt mindre. TV-skjermrammer er vanligvis mellom ½ til 3 tommer brede, men rammebreddene varierer med hver TV-produsent. Dette skaper varianser mellom total skjermstørrelse og synlig skjermstørrelse. Nedenfor er eksempler på noen annonserte diagonale skjermer kontra deres faktiske skjermstørrelser.

  • Annonsert 40 tommer, faktisk størrelse 39,9 tommer
  • Annonsert 55 tommer, faktisk størrelse 54,6 tommer
  • Annonsert 65 tommer, faktisk størrelse 64,5 tommer
  • Annonsert 75 tommer, faktisk størrelse 74,5 tommer

Du har kanskje sett ordklassen i en TV-annonse. En annonse kan for eksempel vise en 70-tommers TV. Dette begrepet brukes fordi rammen må dekke en liten paneldel for å sikre den. Butikker bruker ordklassen for å bekjempe påstander om falsk reklame.

Hvis du planlegger å kjøpe en TV, kan du måle skjermen slik:

hvordan du tømmer Photoshop-skrapedisken
  • Installer en måleapp på mobilenheten din. De er tilgjengelige på Android og iOS.
  • TV-en du ønsker å kjøpe kan være utstilt i butikken. Bruk et målebånd og plasser det diagonalt over skjermen innenfor rammen.
  • Les nøye produsentens produktspesifikasjoner, vanligvis funnet på utsiden av esken.
  • Søk etter TV-ens merke, merke og modell på nettet. Spesifikasjonene vil være på produsentens eller forhandlerens nettsted.

Når du kjøper en TV, er det en god idé å ha et målebånd med deg slik at du også kan måle den totale høyden, dybden og bredden på TV-ene. Disse målingene kan hjelpe deg med å finne ut om TV-en vil passe i plassen du har tenkt å plassere den.

Å kjøpe en ny TV er ikke den eneste grunnen til at du kanskje må måle den.

Kanskje du trenger å vite hvordan du måler skjermen på en TV du allerede eier for å selge den, eller du har tenkt å flytte den til et annet sted i hjemmet ditt. Du kan beregne TV-skjermen på flere måter, som:

  • Installer den nyeste måleappen på mobilenheten din.
  • Sjekk brukerhåndboken for skjermmålinger.
  • Søk på nettet etter merke, merke og modell for å få spesifikasjonene.
  • Mål ved å feste et målebånd diagonalt over skjermen.

Du kan også bruke hverdagslige ting du finner i hjemmet ditt hvis du ikke har et målebånd. Prøv disse elementene i en knipe:

  • Tape ark med standard 11 skriverpapir diagonalt over skjermen for å beregne målingen.
  • En dollarseddel er nøyaktig 6 tommer lang. Bruk papirvaluta for å måle skjermen diagonalt.
  • Bruk en linjal til å måle skjermen. Sørg for å beskytte skjermen mot riper.
  • Plasser en snor eller et tau diagonalt over skjermen og merk av avstanden mellom rammen. Bruk en annen forhåndsmålt husholdningsartikkel for å måle strengen.

Ikke ta sjansen på å måtte avinstallere og flytte en veggmontert TV. Lær hvordan du tar mål av skjermen i visse områder for å montere den riktig første gang. Veggmonterte TV-er må plasseres i riktig øyehøyde for optimal seerkomfort.

For eksempel skjer det meste av filmhandlinger på den midtre tredjedelen av skjermen. For å sikre at du ikke går glipp av handlingen, mål TV-en din, så øynene dine er i nivå med dette området når du sitter. Sjekk disse tipsene før du monterer TV-en:

  • Mål høyden på skjermen slik at du vet hvor midten av skjermen er plassert.
  • Mål bredden på skjermen for å sikre at du kjøper riktig veggfeste.
  • Mål den synlige skjermstørrelsen for å velge den beste plasseringen i rommet for å montere den.

Å måle en projektor TV-skjerm er en unik prosess. Skjermens sideforhold kan avhenge av formålet med skjermen. Vanlige projeksjonsskjermforhold inkluderer:

  • 4:3 for generelle innstillinger som å se på film
  • 4:3 for klasserom eller styrerom
  • 16:9 for å se i HD
  • 16:10 for å se i widescreen

Du har kanskje allerede en projeksjons-TV for hjemmeunderholdning. Slik måler du en projektor-TV-skjerm hvis du planlegger å erstatte den:

  1. Mål skjermlengden fra øvre venstre til nedre høyre hjørne (som en vanlig TV-skjerm).
  2. Gjør størrelsesforholdet ditt til en brøk (for eksempel vil 6:19 være 16/9).
  3. Mål bredden på skjermen.
  4. Multipliser det med brøken for å få høyden.
  5. Legg til høydetopluss breddeto. Dette tilsvarer diagonalento.

Kvadratroten av dette tallet er diagonalmålet til projektorens TV-skjerm, basert på Pythagoras teorem (ento+bto=cto).

Hjemmeunderholdning i størrelsen du

Hjemmeunderholdningsområdet ditt er et avslappende miljø, og TV-en er den sentrale funksjonen. Det er ingen streng regel om skjermstørrelsen; det er ditt personlige valg. Noen generelle retningslinjer kan imidlertid hjelpe deg med å sikre den perfekte passformen.

Ser du på TV? Fortell oss hvor ofte du ser på TV. Ta med størrelsen på din største TV. Bruk kommentarfeltet nedenfor for svaret ditt.

Interessante Artikler

Redaksjonens

Slik tilbakestiller du iPod Touch
Slik tilbakestiller du iPod Touch
Ipoden var tidligere overalt. Du kunne ikke gå nedover noen gate uten å se de hvite signaturhodetelefonene eller noen som holdt den lille iPod Touch i hånden mens de klarte musikken. Med fremveksten av smarttelefonen,
Hvordan lage en avstemning på Snapchat
Hvordan lage en avstemning på Snapchat
Du er sannsynligvis klar over at Facebook-avstemninger er enkle å legge ut og veldig engasjerende. Instagram introduserte sin avstemningsfunksjon i oktober 2017, og den ble en umiddelbar suksess. Twitter-avstemninger er også ekstremt populære, og de dekker begge morsomme emnene
Hvordan Facebook Marketplace-svindel fungerer
Hvordan Facebook Marketplace-svindel fungerer
Facebook Marketplace er en av de største forhandlerne av brukte varer på nett i dag. Selv om det er fordeler ved å bruke markedsplassen – som å tjene penger ved å selge brukte varer eller finne en brukt vare til en rimelig pris – nettstedet
De 20 beste konsept-widgetene
De 20 beste konsept-widgetene
Markedet for apper for notater er svært konkurransedyktig, og Notion skiller seg definitivt ut i mengden. Det er utrolig brukervennlig grensesnitt og kompatibilitet med mange enheter er grunnen til at mange brukere elsker det. En annen viktig årsak er imidlertid Notion
Hvordan starte en ruter på nytt [Xfinity, Spectrum, Eero, mer]
Hvordan starte en ruter på nytt [Xfinity, Spectrum, Eero, mer]
En ruter er nøkkelen til å gi internettilgang til flere enheter hjemme eller på kontoret. Men noen ganger svikter rutertilkoblingen. Dette kan være forårsaket av flere ting knyttet til de private og offentlige IP-adressene den administrerer.
Hvordan få honning i Minecraft
Hvordan få honning i Minecraft
Minecraft har alt: eventyr for den uredde oppdageren, håndverk for håndverkeren og kamper for krigeren. Spillet har også forskjellige biomer, ruiner og riker å utforske. Hva mer kan en Minecraft-spiller be om? Svaret er
Hvordan forbedre OptiFine-innstillingene for Minecraft
Hvordan forbedre OptiFine-innstillingene for Minecraft
Hver spiller vet viktigheten av bilder per sekund (FPS), spesielt når et spills grafiske innstillinger er temaet for hånden. Til tross for sin pikselerte vintage-stil, er ikke Minecraft et unntak siden høyere FPS-verdier vil tillate en